Samenwerking met Meaningful Matters

Op vrijdag 27 november 2020 is de samenwerking tussen de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht en Meaningful Matters officieel beklonken. De overeenkomst werd ondertekend door Jurgen van der Heijden, voorzitter van Nederland Zorgt Voor Elkaar, en Frank Seine, directeur van Meaningful Matters.

Meaningful Matters gaat de organisatie van de academie ondersteunen, een toegankelijke online leeromgeving ter beschikking stellen en de volledige administratieve afhandeling van cursussen en webinars verzorgen. Daarnaast brengt zij haar grote kennis van en ervaring met het opbouwen en ontwikkelen van academies in. Meaningful Matters is namelijk het moederbedrijf achter instituten als het Opleidingsinstituut KMBV, Empowering Center, Avicenna Academie voor Leiderschap en de Academie voor Toezichthouders en Commissarissen.

Frank Seine: “Wat ons bindt is het werken aan het versterken van gemeenschapskracht in heel Nederland door het ontsluiten van kennis. Lokale en regionale bewonersinitiatieven versterken de gemeenschapskracht. Voor de vele uitdagingen waar onze samenleving voor staat hebben we deze kracht vanuit actieve bewoners hard nodig. Om zo onze samenleving ook meer duurzaam en sociaal rechtvaardig te maken. Via deze samenwerking hopen ook wij veel te leren en deze inzichten aan onze professionele doelgroepen over te dragen. We zijn er trots op dat we hieraan een bijdrage mogen leveren.” 

Ook Jurgen van der Heijden van Nederland Zorgt voor Elkaar ziet grote meerwaarde: “De jarenlange ervaring van Meaningful Matters met het ondersteunen van academies zal de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht een boost geven in kwaliteit, bereik en impact van de opleidingen. Zo komt het beste van twee werelden bij elkaar.”

De komende drie maanden wordt gewerkt aan het inrichten van een laagdrempelige online leeromgeving en het opbouwen van een aanbod aan verschillende soorten opleidingen. Het uiteindelijke doel is om opleidingen aan te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van duurzame en vitale gemeenschappen in heel Nederland. Van praktisch tot meer theoretisch.

Help je mee bouwen?
De Ella Vogelaar wordt gedragen door deelgenoten: mensen die willen bijdragen aan het versterken van gemeenschapskracht. Gaat je interesse uit naar het meebouwen aan het fundament, de organisatie en de werkwijze van de kennis- en onderzoeksgemeenschap? Meld je aan voor de Zoom-bijeenkomst van 21 januari 2021 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden als deelgenoot.

Contact

Heb je vragen of wil je deelgenoot worden? Laat het ons weten!

info@ellavogelaaracademie.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.
E-mail adres:

Voornaam:

Achternaam: